Veelgestelde vragen bij een Salsa workshop

Veelgestelde vragen bij een Salsa workshop

Salsa is een populaire Latijns-Amerikaanse dansstijl die zich kenmerkt door ritmische bewegingen en het dansen op vrolijke ritmische muziek. Het combineert elementen van verschillende dansstijlen, waaronder Cubaanse, Puerto Ricaanse en Colombiaanse invloeden.

1. Hoelang duurt de workshop?

De workshop duurt altijd 1,5 uur tenzij anders is overeengekomen.

2. Moet ik al ervaring hebben met dansen om deel te nemen aan de workshop?

Nee, de workshop is geschikt voor deelnemers van alle niveaus, inclusief beginners. Onze instructeurs zullen de basispassen en -technieken uitleggen en begeleiden. Mocht je al meer ervaring hebben dan weten onze docenten daar ook zeker raad mee!

3. Moet ik een danspartner meenemen?

Nee, je hoeft geen danspartner mee te nemen. In principe zijn onze workshops Salsa solo. Je kunt dus allemaal individueel deelnemen! Mocht je Salsa duo wensen, dan kan dit ook. Mochten er dan niet genoeg partners zijn, dan kan er ook gewisseld worden!

4. Wat moet ik dragen tijdens de Salsa workshop?

Draag comfortabele kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Salsaschoenen zijn ideaal, maar schoenen met een gladde zool die niet te plakkerig zijn, zijn ook goed. In sommige zalen wordt er op blote voeten/sokken gedanst.

5. Is er een minimumleeftijd voor deelname?

Er is geen minimumleeftijd voor onze Salsa workshop. Salsa is voor alle leeftijden!

6. Kan iedereen deelnemen aan een Salsa workshop?

Jazeker, Salsa dansen kan iedereen leren! Je hoeft van tevoren geen danservaring te hebben of een bepaalde conditie of souplesse.

7. Kunnen wij ons omkleden op de locatie?

Jazeker kan dit!

8. Hoelang van tevoren moeten wij aanwezig zijn voor de workshop?

Het is raadzaam om 5 à 10 minuten voordat de workshop start aanwezig te zijn. Zo kunnen jullie lekker op tijd beginnen!

9. Kunnen zwangere vrouwen deelnemen aan een burlesque workshop?

Mits je in goede gezondheid bent kun je zeker deelnemen aan een burlesque workshop. Er zijn genoeg oefeningen en bewegingen die geen risico´s met zich meebrengen voor een zwangere vrouw. Natuurlijk is er ook nog een warming-up en cooling-down waarmee je goed kunt meedoen! Zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Plezier gegarandeerd! Hopelijk kun je met deze informatie uit de voeten. Het zou leuk zijn om je te mogen verwelkomen bij onze Salsa workshops.